1088 XEL po 3 rokoch

Po uverejnení projektu novej dosky formátu mini-ITX ako znovu-oživenia 8bitového ATARI , som túžil ho vlastniť . Na Forever 2019 párty som si zadovážil PCB dosku od chalanov z BA ktorý ju predávali.

Už pri prvom pohľade je jasné, že toto je projekt na hodiny a hodiny pájkovania ktoré som si žial vzhľadom na čas a rodinu nevedel nájsť 🙁 aj keď sa jedná o skvelý projekt.

Aj keď medzičasom ATARIBITS už vyvinuli dosku vo veľkosti disketovej mechaniky 1050 a pracujú na doske ešte menšej. 576NUC+ je menší formát viac tu .Tento pôvodný projekt bol pre mňa stále lákadlom . Tak som sa pustil do zoznamu súčiastok, odradilo ma ale, že zohnať pôvodné čipy ATARI potrebné pre projekt je snáď nemožné.

DUCH VIANOC

Aj napriek ťažkej svetovej situácii v roku 2020 sa pred vianocami na mňa usmialo štastie. Podarilo sa mi zohnať kompletne osadenú dosku 1088XEL z Maďarska . Samozrejme za „normálnu“ cenu čo oproti cene ktorú žiadajú ATARIBITS (okolo 700 EUR) bola menej ako polovica. Doska mi dorazila tesne pred sviatkami a už pracujem na jej osadení do ITX skrinky .

Žiaľ ako sa ukázalo, nie každá skrinka mini ITX je vhodná. V tejto na fotkách napríklad nie je možné osadiť tunel pre katridž. Preto budem pokračovať v hľadaní vhodnej skrinky a testovať túto raritku medzi počítačmi ATARI a priebežne vás budem informovať …

-EXPI-

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

    • Expi píše:

      ja viem to je original doporucene ale vyuzil som co som mal doma 🙂 horsie je to s podporou na XEL cize nejaky manual ci 3D modely pre zadny panel a podobne ale daco sa naslo foto pridam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *